Microsoft biedt met Dynamics CRM een platform met ‘out of the box’ functionaliteit waar voorheen kostbaar maatwerk voor nodig was. Door deze standaard functionaliteit wordt een aanzienlijke winst geboekt op implementatietijd en biedt door gebruik van bewezen technologie een hoge kwaliteit.
 
Dynamics CRM is gebouwd op en volledig geïntegreerd met het Microsoft platform. Het maakt daardoor ten volle gebruik van de onderdelen zoals Windows Server, Exchange, Microsoft SQL Server, Business Intelligence, Communicatie toepassingen en Office.
 
Door de Office look and feel biedt het voor gebruikers een herkenbare gebruikersinterface welke nauw samenwerkt met Outlook en Office. Authenticatie is rolgebaseerd en maakt gebruik van Active Directory. Het datamodel biedt een hoge mate van aanpasbaarheid. Eenvoudig worden nieuwe entiteiten aangemaakt en kunnen relaties tussen de entiteiten gelegd worden. De workflow engine is gebaseerd op Microsoft Windows Workflow Foundation. Hiermee is de mogelijkheid geboden om uw organisatieproces te automatiseren, zodat Dynamics CRM werkt zoals u werkt. 
 
Door gebruik te maken van standaard Microsoft .NET technieken is Dynamics CRM uitbreidbaar en aan te passen. Hiermee wordt een hoge mate van compatibiliteit geboden.