20-9-2011
Met IBM Cognos en Microsoft BI de prestaties van uw organisatie naar een hoger niveau
 
Wegens de grote belangstelling voor deze demodag, welke wij eerder organiseerden op 24 mei jl., hebben wij deze extra sessie ingepland.
 
Datum: dinsdag 20 september 2011
 
IBM Cognos 10 is het meest recente IBM platform dat de traditionele business intelligence (BI) uitbreidt met planning, scenario modeling, real-time monitoring en voorspellende analyse. IBM biedt hiermee de functionaliteit de Plan-Do-Check-Act cyclus in uw organisatie met software te ondersteunen. Met IBM Cognos 10  kunt u alle gegevens van uw organisatie exploreren en met elkaar in verband brengen. Tijdig inzicht verkrijgen in trends, kansen, bedreigingen en risico’s: daar gaat het om. Het rendement op uw investeringen in Microsoft database-, analyse- en portal-software kunt u verder verbeteren door de Microsoft BI backbone in uw organisatie te completeren met IBM Cognos 10 functionaliteit.
 
Daarvoor staat de volgende functionaliteit tot uw beschikking: 
  • Query en Rapportage. Complete query- en rapportagemogelijkheden om betere beslissingen te nemen.
  • Analyse. Alle mogelijkheden voor analyse, om betere beslissingen te nemen.
  • Scorecards. Een belangrijk middel om de strategie van uw organisatie te koppelen aan de operatie.
  • Dashboards. De performance van uw organisatie in één oogopslag zien en managen.
  • Real-time Monitoring. Voor situaties waarin informatie elke seconde telt.
  • Statistiek.
  • Wizard-gestuurde statistische analyse, ingebouwd in uw bedrijfsrapportage
  • Verbreding van BI. Meer gebruikers bereiken met business intelligence.
  • Planning & Budgettering. Software voor budgettering, voorspelling en analyse.
IBM Cognos 10 BI biedt gebruikers van alle expertise-niveau’s de mogelijkheid het heft in eigen hand te nemen. Of het nu is door event-gedreven reminders, geavanceerde analyse, ad hoc rapportages of door het ontvangen van op maat gesneden rapportages, u zit boven op de actualiteit van uw organisatie.
 
Deze demodag gaat in op de mogelijkheden van IBM Cognos 10 BI. Vanuit het perspectief van een gebruiker kijkt u naar de wijze waarop deze ondersteund wordt bij het sturen op de afgesproken performance indicatoren. Vanzelfsprekend krijgt u ook de nieuwe Business Insight component te zien: u kunt nu zelf uw eigen, professionele dashboard samenstellen en indelen. En u ziet hoe Microsoft SharePoint en Analysis Services interacteren met IBM Cognos 10 BI.
 
Wij laten u zien hoe u IBM Cognos 10 BI effectief in uw organisatie kunt inzetten in combinatie met Microsoft BI software. Aan het eind van de ochtend heeft u een duidelijk beeld van de toegevoegde waarde van de combinatie van IBM Cognos 10 BI en Microsoft BI voor uw eigen organisatie. Natuurlijk worden al uw vragen over IBM Cognos 10 business intelligence beantwoord. 
 
Programma
09.00 - 09.30 uur​ Ontvangst​
09.30 - 09.45 uur​ Welkom & Introductie​
09.45 - 10.45 uur​ IBM Cognos 10 en Microsoft BI
​10.45 - 11.00 uur Pauze​
11.00 - 12.00 uur​ Demonstratie IBM Cognos 10 en Microsoft BI​
12.00 - 12.30 uur​ Vragen & Antwoorden
​12.30 - 13.00 uur ​Gezamenlijke lunch
 
Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk. Wilt u alsnog meer weten over dit onderwerp, neemt u dan contact op met Robert-Paul Eijkenaar via 0347 358800.